De Lindenberg
De Lindenberg
De Lindenberg
De Lindenberg
De Lindenberg
De Lindenberg
De Lindenberg

Belangrijke informatie met huisregels

Inhoudsopgave

WAT TE DOEN BIJ AANKOMST

Leest u allereerst deze informatiepagina rustig en aandachtig door, het geeft namelijk antwoord op de meeste vragen. Uiteraard staan wij altijd open voor opmerkingen of suggesties om de kwaliteit van ons park te verbeteren. Ook wanneer u op- of aanmerkingen heeft over bijv. schoonmaak, het eventueel ontbreken van inventaris of het niet goed functioneren van het een of ander kunt u bij de receptie terecht. Een inventarislijst vindt u achter in deze map. Wilt u dit dan wel direct na aankomst aan ons melden. U begrijpt, ook wij zijn mensen en kunnen fouten maken of dingen over het hoofd zien, maar op deze manier kunnen we dan proberen het zo spoedig mogelijk voor u op te lossen. Dus schroom niet en kom er mee!!

WAT TE DOEN BIJ UW VERTREK

De sleutel van de bungalow dient vóór 10.00 uur ingeleverd te zijn bij de receptie. Wanneer u geboekt heeft tot zondag is de uitchecktijd vóór 13.00 uur.  Is er tijdens uw verblijf inventaris gebroken, gaan we er vanuit dat u dit even meldt. U kunt dan de kosten tegen inkoopsprijs vergoeden. Koopt u a.u.b niet zelf inventaris omdat we dan een mix krijgen van allerlei soorten.

Wilt u de bedden afhalen en het eventueel gehuurde linnengoed en/of de handdoeken kunt u bij elkaar in een kussensloop drukken en vervolgens bij de deur van de bungalow te zetten. Het eventueel gehuurde kindermeubilair kunt u in de bungalow laten staan.

Met het opstellen van de prijslijst zijn wij er vanuit gegaan dat de bungalow in ieder geval bezem schoon achtergelaten wordt en dat de afwas gedaan is. Dit geldt ook voor de vaatwasser. Deze moet uitgepakt zijn. Het is dus niet de bedoeling dat deze nog draait en/of vol staat na uw vertrek.
Indien u meerdere bungalows heeft gehuurd, zorg dan aub dat de inventaris in elke bungalow weer compleet is.

BRASSERIE DE BORKELD

Lekker eten kunt u in onze gezellig ingerichte brasserie. 
De openingstijden zijn seizoensgebonden. Verder is er een ruim ijs en snack assortiment.
Bent u net terug van bijvoorbeeld een mooie fiets- of wandel tocht? Kom dan nog even lekker nagenieten onder het genot van een heerlijk koffie, verse thee of een goed glas wijn. Wij serveren ook diverse borrel plankjes en ambachtelijke bitterballen. U kunt onder alle weersomstandigheden plaats nemen op het deels overdekte terras.
Het nieuwe bromfietsmuseum is separaat en op afspraak tegen een kleine vergoeding te bezichtigen.

OPENHAARD (binnen of buiten)

Geen hout, takken of iets dergelijks gebruiken!

Mocht u een bungalow gehuurd hebben met een openhaard, dan mag u die alleen gebruiken met de speciaal daarvoor bestemde openhaard - blokken. Deze zijn bij de receptie verkrijgbaar. De openhaard mag alleen met dit soort blokken gestookt worden. DIT op last van de Brandweer!!

BEZOEK

Krijgt u bezoek dan dient u dit vooraf te melden bij de receptie. Er wordt dan per persoon groot of klein een vergoeding gevraagd. Ook als het bezoek blijft overnachten, dient dit vooraf bij de receptie doorgegeven te worden (dit o.a. op last van brandweer en gemeente).
Er is echter één “maar”, het totale aantal overnachtende bezoekers mag niet meer bedragen dan het totale aantal geboden slaapplaatsen van de gehuurde bungalow.
Bezoekers mogen geen huisdieren mee brengen.

HUISDIEREN

Heeft u een huisdier dan dient u zelf voor een mand of kleed te zorgen. Het huisdier mag dus niet op het meubilair van de bungalow komen. Het huisdier dient op het park altijd aangelijnd te zijn. Het is niet toegestaan om met uw huisdier binnen in de receptie en de brasserie te komen. Verder is het ook om begrijpelijke redenen, dat u de sanitaire stop van het dier buiten het vakantiepark laat plaats vinden. Let op: U bent in Rijssen-Holten verplicht om een poepzakje bij u te hebben en om de hondenpoep op te ruimen. Ook in het buitengebied. Hier wordt op gecontroleerd en bekeurd! Wij raden u aan om bij het uitlaten goed zichtbare kleding/verlichting te dragen in het donker op de openbare weg door bijvoorbeeld een veiligheidshesje aan te doen.

FIETSVERHUUR

Genieten van de prachtige omgeving van Holten kan natuurlijk ook per fiets. Fietsen zijn te huur in allerlei soorten en maten evenals zitjes voor- en/of achterop. U kunt hiervoor terecht bij de receptie.
Wanneer u een elektrische fiets wenst, kunt u deze het beste van te voren reserveren.
Bij de receptie zijn tevens de knooppunten fietsroutes te verkrijgen zodat u zelf naar eigen inzicht uw route kunt samenstellen.

Tip: download de app: route.nl. Hier kunt u zelf gemakkelijk uw route samenstellen. U ziet dan direct hoelang de route is en waar u kunt stoppen voor bijvoorbeeld een kopje koffie of een leuk museum kunt bezoeken.

Subtropisches Schwimmbad / Innen-Eislaufbahn

De openingstijden van het subtropisch zwemparadijs en de overdekte ijsbaan zijn bekend bij de receptie en kunt u vinden op de website van de Scheg. Entreekaarten hiervoor kunt u met korting kopen bij onze receptie. Deze worden per kalenderdag verstrekt. Indien u toegangsbewijzen voor zondag wilt, kunt u deze het beste afhalen op zaterdag. Dit in verband met de openingstijden van de receptie op zondag. Let op! Wij vergoeden niet achteraf zelf aangekochte toegangskaarten van de “Scheg”.

AUTO’s en/of AANHANGWAGEN

Het park bestaat uit een kleine zestig bungalows met elk een eigen parkeerplaats. U kunt dus bij elke bungalow uw eigen auto parkeren gedurende uw vakantie. De eventueel tweede auto dient na het uitpakken op de centrale parkeerplaats bij de receptie geparkeerd te wordenDit op last van de brandweer, ambulance en politie i.v.m. calamiteiten.

Aanhangwagens (groot of klein) moeten om dezelfde reden op de dag van aankomst ook direct na het uitpakken geparkeerd worden op het speciaal daarvoor bestemde aanhangwagenveldje.
De aanhanger niet op slot zetten. De toegangssleutel van het veldje kunt u ophalen bij de receptie.

Het is niet toegestaan om voertuigen anders dan fietsen of scootmobielen op te laden bij uw bungalow.
Auto's kunt u opladen op de centrale parkeerplaats

TENTEN, PARASOLS en/of ZWEMBADJES

Tenten (klein of groot) mogen niet bij de bungalow geplaatst worden. Parasols en/of zwembadjes
graag ’s avonds terugzetten op het terras dit i.v.m. het behoud van de grasmat.

SPORT en SPEL

De midgetgolf- alsmede de jeu-de-boulesbaan zijn het hele jaar open. De benodigdheden hiervoor zijn verkrijgbaar bij de receptie.

De binnenspeeltuin is gelijktijdig geopend met de receptie.

WINKELS

Ruime, zeer gevarieerde winkels zijn er in het centrum van Holten (afstand ± 1,5 km) of Rijssen (afstand ± 5 km). Er zijn in Holten o.a. een Albert Heijn, Aldi en Coöp, een Keurslager, DA, Kruidvat, Hema en leuke kleding boetiekjes enz. De bakkerij in het centrum van Holten is ook aan te bevelen. Brood en/of gebak kunt u voor de volgende dag bestellen bij de receptie. Het centrum is met de auto goed te bereiken en overal is gratis parkeergelegenheid, mits de auto voorzien is van een parkeerschijf in de blauwe zone. Grote steden in de buurt om te winkelen zijn o.a. Deventer, Zutphen, Rijssen, Enschede en Apeldoorn.
maar denkt u ook eens aan Duitsland.  
Koopavond in Holten is op donderdag en op Zondag zijn de winkels in Markelo open. Bent u afhankelijk van het openbaar vervoer? Aan het begin van de centrale parkeerplaats een bushalte van de flexbus. Ook is er vlakbij een lijnbushalte. Tijden zijn bekend bij de receptie medewerkers.

MARKTEN

Maandag Rijssen 08.00 - 13.00 uur
Dinsdag Ommen 08.00 - 13.00 uur
Woensdag Lochem 08.00 - 12.30 uur
  Raalte 08.30 - 12.30 uur
  Hengelo 08.30 - 17.00 uur
Donderdag Markelo 08.30 - 12.30 uur
  Almelo 08.00 - 14.00 uur
Vrijdag Deventer 08-00 - 14.00 uur
  Holten 13.00 - 17.30 uur
Zaterdag Almelo 08.00 - 17.00 uur
  Deventer 09.00 - 17.00 uur
  Hengelo 08.30 - 17.00 uur
  Enschede 08.00 - 17.00 uur
  Nijverdag 11.00 - 17.00 uur
  Rijssen 09.00 - 17.00 uur

WASSERETTE

Als gast van “De Lindenberg” kunt u gebruik maken van de wasserette. Deze is geopend van 09.30 uur tot 16.00 uur. Op wisseldagen (maandag en vrijdag) in overleg. De muntjes voor de wasmachine, droger en centrifuge kunt u verkrijgen bij de receptie. Het strijken is gratis. Mocht u een bungalow gehuurd hebben met een afwasmachine en/of wasmachine, dan zijn er afwastabletten en/of waspoeder te verkrijgen bij de receptie.

DE POST en KRANTEN

De post kunt u afhalen bij de receptie. Op zaterdags is dit laat namelijk rond 15.00 uur, de overige dagen rond 10.00 uur. De post, die u gedeponeerd hebt in de rode brievenbus bij de receptie, gaat elke dag om 17.00 uur weg. Kranten zijn elke dag verkrijgbaar. Controleert u regelmatig of er ook post voor u is. Ook als u niets verwacht! Het gebeurd namelijk regelmatig dat er post blijft liggen.

MILIEUSTRAAT

Tussen de centrale parkeerplaats en de tennisbaan is een moderne milieustraat met diverse containers. Wij zamelen het huisvuil gescheiden in. Er is een container voor restafval, papier, glas en plastic. Lege batterijen kunt u bij de receptie inleveren. Is het voor u om welke reden dan ook niet mogelijk om uw huisvuil weg te brengen, dan hoeft u het maar te zeggen en wij doen het graag voor u. Zet u het dan wel a.u.b. gescheiden klaar!

KERKDIENSTEN

In Holten en omgeving zijn verschillende kerken. Informatie over de kerkdiensten zijn te verkrijgen bij de receptie.

RECREATIE TIPS

Voor sommige uitjes zijn er kortingsbonnen verkrijgbaar bij de receptie. Vraag hiernaar. Bij de receptie is een folderkast, waar o.a informatie in staat betreffende attractieparken, bezienswaardigheden en dergelijke die in de buurt liggen. Toch hierbij een kleine opsomming:

 • Natuur Diorama Holterberg
 • Bezoekers Centrum Staatsbosbeheer te Holten
 • Kinderboerderij Dondertman Holten
 • Avonturenpark Hellendoorn
 • Ponypark Slagharen
 • Recreatiepark De Waarbeek
 • Dolfinarium Harderwijk
 • Wildlands te Emmen
 • Burgers Dierentuin te Arnhem
 • Apenheul te Apeldoorn
 • Paleis ’t Loo te Apeldoorn
 • De Twentsche Stoomtrein te Haaksbergen
 • Speelgoed en Blik museum te Deventer
 • Openlucht museum te Arnhem
 • Zuivelboerderij Effink te Markelo
 • Pelmolen te Rijssen
 • Dijkerhoekse molen te Holten
 • Manege Snorrewind in Markelo

Verder is het altijd leuk wanneer u zo dicht bij Duitsland bent om even te gaan winkelen in Gronau (leuke woonboulevard). Voor nog meer informatie kunt u terecht bij het TIP kantoor midden in Holten, bij de receptie of https://www.delindenberg.nl/omgeving

BARBECUE

Barbecue is alleen toegestaan indien de weersomstandigheden dit toelaten (dus niet bij extreme droogte). Bij twijfel kunt u terecht bij de receptie. Wilt u zo vriendelijk zijn om na gebruik de kolen op te ruimen en NIET in het bos te gooien.

ROKEN

Zoals u wellicht gezien heeft zit er een sticker op de deur van de bungalows met verboden te roken. Dit omdat er na u ook weer gasten komen en deze veel overlast kunnen ondervinden van het feit dat er gerookt is in de bungalow. Het kost ons heel veel tijd om een bungalow waarin gerookt is weer fris/schoon te maken. Wij en de volgende gasten verzoeken u daarom om niet in de bungalow te roken, dus ook niet in het portaal/bijkeuken. Wij zijn u daarvoor zeer erkentelijk.

INTERNET

Uitsluitend als gast van vakantiepark “De Lindenberg” kunt u met uw eigen laptop, tablet en/of smartphone gratis gebruik maken van het internet, dus ook in en rondom uw bungalow. De toegangscode heeft u bij aankomst meegekregen. Dus ook vanuit uw vakantieadres hoeft u niets te missen. Op de receptie zijn wij u graag van dienst voor het uitprinten van entreetickets en/of routebeschrijvingen naar de diverse attracties.

TV – ZENDERS

Hieronder vindt u een lijst met tv-zenders op de televisie:

NPO 1
NPO 2
NPO 3
RTL 4
RTL 5
SBS 6
RTL 7
RTL 8
Veronica
RTL Z
SBS 9
FOX
MENT TV
TV Drente
NET 5
Disney Channel
BBC
National Geographic
ÉÉN
Canvas
192 TV
Nickelodeon
Comedy Central
MTV
Spike 24
Film 1
Ziggo Sport select
DW
CNN
Al Jazeera
Das Erste
BR Fernsehen Süd
Hr Fernsehen
WDR
SWR
ZDF
3 SAT
Kika
Sat 1
Pro Sieben
Kabel eins
Welt

Radio:
NPO 1
100 % N
Radio Oost
Radio Gelderland
SLAM
Radio 10
Sky Radio

(wijzigingen in de programmering voorbehouden)

update: 06-11-2021