De Lindenberg

Canadese Begraafplaats Holten

 
 
  • Indrukwekkende plek
  • Leer over de historie
  • Goed te bereiken

Canadese Begraafplaats

Een indrukwekkende plek van rust, bezinning en respect. Een unieke plek die u tijdens een verblijf op vakantiepark De Lindenberg bovendien niet mag missen. Dat is de Canadese Begraafplaats in Holten, de begraafplaats waar bijna 1.500 Canadese soldaten begraven liggen die in 1945 zorgden voor de bevrijding van Noord- en Oost-Nederland. Vlakbij vakantiepark De Lindenberg ligt een stukje Canadees grondgebied. Toch hoeft u niet langs de douane om er te komen. Het gaat namelijk om de Canadese begraafplaats, waar jaarlijks veel bezoekers komen om gevallen soldaten hun eer te bewijzen. Ook zijn er veel persoonlijke verhalen te lezen over de soldaten die er begraven liggen. Bovendien worden er meerdere keren per jaar herdenkingen gehouden: bijzondere en indrukwekkende gebeurtenissen om mee te maken.

  • Unieke plek met een goed informatiecentrum
  • Indrukwekkende begraafplaats met veel persoonlijke verhalen
  • Leer over de historie en bevrijding van Nederland in WO II
  • Indrukwekkende herdenkingen op Bevrijdingsdag en Kerstavond
  • Per fiets en auto goed te bereiken

Eer betuigen op de Canadese Begraafplaats Holten

Bent u benieuwd wie de soldaten die Nederland haar vrijheid teruggaf eigenlijk waren? Dan is een bezoek aan de erebegraafplaats in Holten een perfecte plek. In het informatiecentrum wordt aan de hand van anekdotes, foto’s en persoonlijke verhalen de gedachte aan de bevrijding van Nederland levend gehouden.

Komt u op Bevrijdingsdag naar De Lindenberg, dan is een bezoek aan de jaarlijkse herdenking een aanrader. Ieder jaar zijn er honderden mensen die de plechtigheden bezoeken, waaronder vele Canadezen. Een bijzondere mogelijkheid om zelf meer te weten te komen over de Tweede Wereldoorlog, of om uw kinderen er over te leren. En vanaf De Lindenberg is de begraafplaats makkelijk te bereiken.

 
Canadese Begraafplaats Holten