Ferienpark De Lindenberg

Enterse Zomp

De Enterse zomp

Rivier De Regge was vroeger een hele belangrijke handelsroute over het water. Zeg maar wat nu de snelweg is. Van alles werd er over vervoerd door middel van speciale boten die Zompen worden genoemd. Deze "boten" of beter gezegd "schuiten" zijn voor zover bekent allemaal in Enter gemaakt. Daar stonden namelijk 3 scheepswerven. Honderden zijn er gemaakt. 

U kunt de scheepswerf bekijen en zelfs meevaren met de Enterse Zomp. Een unieke beleven over de reivier "De Regge" die meer dan de moeite waard is. U passeert zelfs twee stuwen met hulp van een overtoom. U gaat dus met boot en al uit het water.

 
 
 
Enterse zomp
 
Enterse zomp
 
Overtoom
 

Een vakantie op Vakantiepark De Lindenberg in Holten daar kan iedereen naar eigen wens invulling aan geven. Sommige willen heerlijk bijkomen en vooral genieten van de rust terwijl andere het juist leuk vinden om elke erop uit te gaan en zoveel mogelijk te zien en te ontdekken.  In de vakantiebungalows van De Lindenberg in Overijssel kan het allemaal en de Enterse zomp is een van die dingen die u moet zien als u op vakantie bent in Twente.