De Lindenberg

Pelmolen Rijssen

 
 
  • Volledig werkende windmolen
  • Unieke excursie voor het gezin
  • Goed bereikbaar vanaf het park

Pelmolen Rijssen

Heeft u wel eens binnen gekeken in een werkende molen uit 1752? Vanaf Vakantiepark De Lindenberg bent u binnen enkele minuten bij de Pelmolen in Rijssen, een van de mooiste werkende windmolens van Nederland. Een unieke excursie voor het hele gezin!

Dit bijzondere stukje Twentse geschiedenis gaat terug tot halverwege de achttiende eeuw, toen Rijssenaar Jan ter Horst de achtkantige stellingmolen bouwde. Jarenlang werd er olie gemaakt van koolzaad en lijnzaad. Tot de productie in 1913 werd gestopt. Gelukkig draait de Pelmolen sinds 1975 weer als vanouds. En dat biedt u vanaf Vakantiepark De Lindenberg de unieke mogelijkheid om een volledig in werking zijnde molen te bezoeken. Bij gunstige wind wordt er door de Twentse molenaars zelfs nog steeds olie gewonnen uit lijnzaad.

Vanaf ons kleinschalig vakantiepark kunt u de Pelmolen via een prachtige natuurroute per fiets bereiken. Liever met de auto? Dan bent u binnen enkele minuten bij de oude molen. Samen met de prachtige natuurgebieden en vele andere excursiemogelijkheden maakt dit van Vakantiepark De Lindenberg de perfecte bestemming voor een vakantie in eigen land!

Pelmolen in Rijssen